Përgatitja: 10 minuta min; Gatimi: 15 minuta min; Koha totale: 25 minuta min;
Biskotat Red Velvet janë biskota të buta, me një ngjyrë të bukur të kuqe kadifeje dhe sipërfaqe të çrregullt, të cilat janë frymëzuar nga torta e famshme amerikane Red Velvet. Një recetë shumë e thjeshtë dhe e shpejtë, për të përgatitur këto ëmbëlsira të shijshme dhe të përsosura për të befasuar dhe përkëdhelur mysafirët tuaj.
Përgatitja e biskotave Red Velvet është shumë e lehtë. Gjithçka që nevojitet është një tas dhe 10 minuta!
Brumi për këto biskota është vërtet i thjeshtë, përzieni përbërësit e lagësht me të thatët dhe shtoni çokollatën e bardhë të grirë. Provojini dhe do të shihni sa të bukura janë!
Përbërësit
– 1 vezë mesatare
– 50 ml vaj farash ose vaj ulliri
– 25 ml ujë
– 100 g sheqer
– gjysmë luge çaji me ngjyrë të kuqe xhel
– 180 g 00 miell
– 10 g pluhur kakao të hidhur
– gjysmë luge çaji pluhur pjekjeje
– 150 g çokollatë të bardhë
– pluhur sheqeri për të lyer
Në një mikser, copëtoni trashë çokollatën e bardhë. Mbajeni mënjanë.
Në një enë rrihni vezën me vajin dhe ujin. Shtoni sheqerin dhe përziejini. Për ngjyrën, shtoni gjysmë luge kafeje me ngjyrë të kuqe ushqimore.
Trazoheni mirë që ngjyra të tretet.
Shoshisni miellin, kakaon dhe pluhurin për pjekje, dhe shtojani përbërësve të tjerë. Përziejini.
Në fund, shtoni edhe çokollatën e grirë dhe përzieni sërish. Do t'ju dalë një brumë me kokrriza dhe ngjitës.
Me një lugë çaji, merrni pjesë të vogla të brumit, vendosini në një tas me sheqer pluhur dhe jepuni formë të rrumbullakët. Vendosni biskotat në një tepsi veshur me letër pjekjeje, duke i ndarë ato. Përdorimi i lugës së çajit si njësi matëse, do nxjerrë rreth 24 biskota.
Ju bëfshin mirë nga MetropolPost