“Blijini gjelat në Baldushk, se hani bio dhe ndihmoni në ekonominë lokale”! Ka qenë kjo thirrja e kreut të Bashkisë Erjon Veliaj, i cili, teksa ka vizituar tregun e gjelave të detit habur rishtazi në këtë fshat, shprehet se ata gjela ushqehen me misër dhe me ullinj, çka me gjasa justifikon edhe koston e kiles së tyre.
Është një traditë prej 6 vjetësh tashmë që promovojmë gjelin e Baldushkut, tha Veliaj. Gjel bio, i rritur në ajër të pastër, i ushqzer me ullinj e me misër, produkt i punës një vjeçare. GËshtl njl punë e bërë me shumë dashuri, me shumë pasion, ka familje që jeojnë vetëm me këtë punë, dhe kjo do të thotë që kur dikush blen gjelin e Vitit të Ri në Baldushk, ka ndihmuar në fakt njl familje. Ka ndihmuar disa nga ata fëmijlt e vegjël të shkojnë në shkollë, ka ndihmuar një pensionist për të rritur paksa shpenzimet, ka ndohmuar një familje të rregullojë një çati, të blejë një elektroshtëpiake, pra është një kontribut solidariteti. Kurse kur dikush shkon e blen një mish ose gjel importi, që ka 100 e ca vjet nëpër frigorifera e konteniera, e supermarkete, sigurisht, mund të ketë kontribuar në një ekonomi të atyre që i sjellin nga jashtë, por jo në ekonominë tonë lokale, tha mes të tjerave Veliaj.
Nga biseda e Veliajt me një prej rritësve, kilja e gjelit të detit për këtë vit ka shkuar 10 mijë lekë të vjetra, një çmim ky jo dhe aq ekonomik masat në Shqipëri, paga mesatare e të cilave nuk e kapërcen 1/3 e milionit.